9 Sagres, Euroopan lounaiskulma

Olverasta ajoimme Sevillan kautta Portugalin puolelle Sagresiin, joka on Euroopan lounaisin kärki.

Alunperin ajattelimme tutustua Sevillaan tarkemmin, mutta jo Suomessa huomasimme huikeat, yli 40 asteen lämpölukemat. Tutustuminen vaihtui läpiajoon ilmastoidussa autossa. Noihin lukemiin ei tehnyt mieli jalkautua.

Saimme kokea myös itselle oudon ilmiön. Normaalisti, jos auton jättää aurinkoon, sen ikkunat tuntuvat lämpimiltä käteen. Mutta kun lähtee liikkeelle, ilmavirta jäähdyttää auton pian ja ikkunat ovat taas viileät. Kun ajoimme Sevillassa ja sieltä pois, ikkunat tuntuivat edelleen käteen kuumina. Satasen nopeuden ilmavirta ei jäähdyttänyt niitä yhtään. Jopa ikkunan ympärillä oleva metalli tuntui kuumalta. Lämpö hohkasi ulkoa sisään autoon. Se oli epätodellisen tuntuinen hetki.

Mutta mitä löytyikään huoltoasemalta Sevillan jälkeen!?!

Sagresissa oli huikeat ja jylhät maisemat.

Vierailimme lounaisimmassa kärjessä majakan juurella.

Ja pakkohan oli päästä taas uimaan. Tälle rannalle sai kiivetä muutaman portaan!

Mutta rantamaisema oli upea. Koko rantaa ympäröi pystysuorat kallioseinät. Vesi oli kuin suomalaista järvivettä, kirpeän raikasta, lähes kylmää. Ihan toista luokkaa kuin Espanjan rannikon vedet.

Sää muuttui Sagresiin päästyä tuuliseksi ja suorastaan viileäksi. Alle 25 lämpöastetta tuntui siltä, että melkein teki mieli vetää pusakka päälle. Tämäkin tuntui epätodelliselta. Suomessa 25 on helle ja nyt 32, 38 ja 40 lämpöihin tottuneena 25 astetta viluttaa!

Täältä Sagresista matkamme kääntyy kohti pohjoista. Vaikka kilometreja on vielä jäljellä aika monta, voisi silti sanoa, että olemme nyt kotimatkalla.

Olverasta Sevillan kautta Sagresiin matkattiin 407 km.

Kommentit